Loading...

Amsterdam // Restaurant // Kanarie Club

Kanarieclub
Midden in Amsterdam Oud-West staat het rijksmonument De Hallen. Tientallen jaren was dit een tramremise en sinds 2014 zijn De Hallen omgetoverd tot een plek voor cultuur, horeca, kunst en ambacht. Een van de tramremises is omgebouwd tot een modern restaurant, de Kanarie Club. Daar mochten wij het menu uitproberen!

Kanarie Club

De Kanarie Club is opgezet in een gigantische tramremise. De tramrails zitten nog in de vloer. Dus let even op als je je stoel neerzet. Het restaurant heeft veel verschillende plekjes om aan te gaan zitten. Op het moment dat wij aankomen in de avond zien we ook nog veel mensen werken achter de laptop. Aan de centrale bar doe je een drankje, waarbij ze ook 8 bieren op de tap hebben, altijd goed. Er is ook nog een eerste verdieping met poolbar, mocht je een frisse duik willen wagen?

Kanarieclub overview

Diner

Dan het diner, het menuconcept is dat ze deelbare bites serveren en wat grotere gerechtjes. De gerechten karakteriseren zich door het gebruik van diverse keukens. Van klassieke oesters en Indiase papadums tot Italiaanse risotto. Daarnaast hebben ze een grote wijn- en bierenkaart.

Eerste ronde

Wij starten in onze eerste ronde een kruidige focaccia met aïoli en de rode huiswijn Ribera del Segura, een Spaanse Monastrell. En dan beginnen we aan onze eerste keuze, gaan we eerst voor de bites? Uiteindelijk besloten we allebei een gerechtje te nemen samen met een bite. De bite wordt de jamon iberico bellota, dat brengt mij altijd terug naar de marktjes van Barcelona. Het varken wordt in het laatste groeifase alleen gevoed met bellotas (eikels) en grassen. Hierdoor krijgt de rauwe ham een hele zachte en nootachtige smaak, het smelt op je tong. Minpuntje was dat er een stickertje van de hambeen was meegesneden, maar daar konden we uiteindelijk omheen eten.
Voor onze eerste gerechtjes kozen we voor de gerookte mozzarella (#teammozzarella) met kreeft en ijs van komkommer en voor een klassieke risotto met paddestoelen en parmezaanse kaas. De mozzarella, kreeft en komkommerijs was echt een verrassend lekker combinatie. De rijkgerookte mozarella was een mooie tegenhanger voor het frisse ijs en de minigroenten en -tomaatjes.
De risotto zat gewoon goed in elkaar, lekker al dente met doorgebakken paddestoelen. Het gepocheerde eitje er bovenop was misschien iets teveel, deze was ook te hard voor een gepocheerd ei. Die hoort eigenlijk in al zijn zachtheid over je eten heen te lopen.

Tweede ronde

De tweede ronde gingen we helemaal voor vis. We bestelden de coquille met XO saus, macadamia noten en kaffirlime met daarbij de sashimi van tonijn en zalm. En wauw, die coquille met XO-saus is echt heerlijk. De coquille was precies goed en de combo met de saté-achtige XO-saus is goed gevonden.

 

 

De sashimi was gewoon goed, zoals sushi hoort te zijn. De wasabi leek vers gemaakt en die was erg lekker.

 

Tot slot

Tot slot gingen we voor de kazen van Kef met kweepeer en notenbrood. Altijd spannend om een kaasplankje te bestellen zonder beschrijving van de kazen. Het zag er netjes uit, alleen zaten er wel twee pittige eindbazenkazen bij waar je echt van moet houden.
Een bakje koffie om het af te toppen en we gingen voldaan naar huis. De Kanarie Club is een toffe tent met eten en drinken voor iedere portemonnee. Het menu is zo opgebouwd dat iedereen daar zal slagen. Ga er langs en kijk eens verder dan de Foodhallen. De Kanarie Club zal je verrassen.

Hoe kom je daar?

You might also like

No Comments

Leave a Reply