Loading...

Persoonlijk // Wie, wat, waar? // week 41

header-www-week41

Terwijl Amsterdam dit weekend uit zijn voegen barst van alle mogelijke ADE feestjes, vind je mij in Berlijn ook gewoon op de dansvloer. En ondanks dat ik ene piep-klein beetje ADE-fomo heb, is er hier ook genoeg te doen. Rik gaat ondertussen iets spannends met planten doen (cliffhanger much?) en Anique kan wel wat inspiratie voor haar volgende vakantie gebruiken. Dus: fijn weekend allen!

Manon

Prince Charles, The Fresh Prince

Eindelijk weer een ‘echt’ weekend en daar bedoel ik mee een ouderwetse zaterdag en zondag vrij. Met pijn in het hart moet ik dit jaar ADE missen, maar uiteraard heeft Berlijn ook hele fijne feestje dus ik mag niet klagen. Een van die feestje is in mijn favoriete club, de Prince Charles. Deze club, in een voormalig prive zwembad van een appartementencomplex in Kreuzberg, is de plek voor hip hop feestjes. Iets dat toch meer mijn ding is dan de Berlijnse Techno. Zaterdag vind je er The Fresh Prince club met veel nineties hip hop en R’n B. My cup of tea!

Waar?: Prince Charles, Prinzenstrasse 85 F (U8 MORITZPLATZ)
Wanneer?: zaterdag 20 oktober tussen 23.00 en 07.00 uur

Spreegold brunch

En na al dat gedans en de ongetwijfeld rijkelijk vloeiende drankjes is ene goed kater-ontbijt een zegen. Gelukkig vind je naast mijn huis een super fijne brunchplek; Spreegold. Met een zeer uitgebreide kaart vol met de fijnste brunchgerechten zoals omeletten met elk denkbare topping, gepocheerde eitjes, maar ook superfood bowls en pancakes vindt iedereen hier wel het perfecte ontbijt (of lunchgerecht…). Voor de gezelligheid kun je er ook gewoon een glas wijn of een mimosa bij bestellen. En ook fijn, ‘mijn’ vestiging heeft een groot terras met bijna de hele dag zon dus ideaal voor echt de aller- allerlaatste herfstzon.

Waar?: Stargarder strasse 82, (U2 Schönhauser allee) Prenzlauerberg, Berlin

Anique

Vakantieplannen

Voor het eerst in 5 jaar heb ik nog geen buitenlandse reis gepland met een week vrij in het vooruitzicht. Het ding is dat ik al zo’n ontzettend mooie bucketlist bestemmingen heb gezien, dat ik op dit moment echt geen flauw idee heb van waar ik heen wil. Met uitstelgedrag tot resultaat. Ik moet eraan geloven dit weekend: er moet en zal een week vakantie georganiseerd worden. Op de shortlist staan op dit moment trouwens Terschelling, een wijnreis naar Duitsland of Frankrijk, of een last-minute vliegticket deal naar een random bestemming waar de zon schijnt.

Waar?: Could be everywhere!

Rik

PRE-ADE – Plant Bathing Studio

Het is ADE. Waar ik naar toe ga lees je hieronder. Om mezelf klaar te maken voor de nacht ga ik baden in planten. Plantbaden? Badplanten? Mezelf even helemaal omgeven met groen. Een Japanse trend die Shinrin-yoku wordt genoemd, dat betekent letterlijk ‘baden in het bos’. Dit kun je nog tot aanstaande zaterdag doen op de Haarlemmerstraat.

Waar?: Haarlemmerstraat 72, Amsterdam
Wanneer?: Eindigd op zaterdag 20 oktober 2018

ADE – NGHTDVSN x NMH: Jon Hopkins, Konstantin, Nathan Fake & more

Dit weekend wordt het ADE voor mij. Niet meer de 5 dagen achter elkaar als jaren geleden, deze keer heel netjes die ene kers op de taart uitgekozen. Ik ben een groot fan van Nathan Fake en hij staat zaterdag met onder andere Jon Hopkins op de line-up, ook niet verkeerd. Het is in de binnentuin van het Sieraad, waar ik ook heel nieuwsgierig naar ben als locatie.

Waar?: Het Sieraad, Amsterdam
Wanneer?: Zaterdag 20 oktober 2018

You might also like

No Comments

Leave a Reply