Loading...

Persoonlijk // Wie, wat, waar? // week 40

Header-www-wk-40

In zowel Nederland als Berlijn zijn wederom zomerse temperaturen voorspelt dus naast de tips hier onder vind je me ook vooral weer in een gezellige (na)zomerjurk met blote benen! En de rest van het team? Anique was geinspireerd door een artikel van Rik over vega-snakcs en Rik zelf gaat een nachtje doorhalen om zijn helden toe te juichen. Hoe dat dan weer precies zit lees je hier onder…

Manon

Berlin Leuchtet / Berlin Lights

Een keer per jaar wordt Berlijn omgetoverd tot een waar lichtspektakel en wordt het centrum voor 10 dagen het canvas van lichtshow, projecties en kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zo transformeert het Lichtfestival de beroemdste en meest historische monumenten van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor, de kathedraal van Berlijn en de Fernsehturm door middel van lichtprojecties en videokunst. Vele lokale en internationale lichtkunstenaars gebruiken deze unieke mogelijkheid om hun tijdelijke kunstwerken te projecteren op een aantal van de meest herkenbare gebouwen ter wereld.

Afgezien van de lichtprojecties, zijn er tijdens het Festival of Lights ook verschillende kunst- en muziekevenementen en rondleidingen met de naam LightSeeing: bezoekers kunnen de hoogtepunten van het festival verkennen met de bus, boot of natuurlijk te voet. Fotografie workshops, open huis bij geselecteerde gebouwen en liefdadigheidsevenementen zijn ook onderdeel van het festival.

Waar?: Het hele centrum van Berlijn, kijk op de website voor de exacte locaties.
Wanneer?: 5 t/m 14 oktober 2018 na zonsondergang

Walking Tour ‘Wat te doen in Berlijn?’

View this post on Instagram

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: de Berlijnse lichtfestivals beginnen! Voor het derde jaar op rij geef ik rondleidingen langs de mooiste verlichtingen en vertel ik ondertussen honderduit over mijn stad! Van de prachtig verlichte Berliner Dom, Brandenburger Tor of de bijzondere Bebelplatz. Ken je die plekjes in Mitte al? Dan is voor jou wellicht de wandeling langs de mooie verlichtingen in de City West een leuke optie. Dus ben je tussen 5 en 14 oktober in Berlijn? Ga dan mee! Tickets zijn per direct te verkrijgen via mijn site, de link staat uiteraard in mijn bio! Wie weet tot dan! 💫 • #visit_berlin #ig_berlincity #thattoweragain #doeninberlijn #berlinerdom #lightfestivalberlin #lightfestival2018 #festivaloflights #berlinleuchtet #sightseeingberlin #rondleidingen #tours #travelblogger #localblogger

A post shared by Emma – Wattedoeninberlijn.nl (@doeninberlijn) on

En om al dat moois te gaan bekijken met iemand die en alles van Berlijn weet en ook nog eens geweldige rondleidingen (or so I’ve heard) kan geven, ga ik zaterdagavond, op de 2e avond van het festival, een wandeltour doen met mede-website eigenaar Emma van Wat te doen in Berlijn? Om 19.00 uur verzamelen en in zo ongeveer 3 uur meer te weten komen over ‘mijn’ stad en de diverse locaties van het festival. Te boeken via haar website. En als het festival voorbij is, zijn er nog genoeg andere rondleidingen die je kunt boeken. Hoe een rondleiding er aan toe gaat kun je zaterdagavond volgen op onze Instagram.

Waar?: Berlijn, verzamelen bij Potsdamerplatz
Wanneer?: Zaterdag 6 oktober om 19.00 uur (maar er zijn veel meer data!)

Berlin Cocktail Week, BCB en World Class

Daarnaast het hoogtepunt van mijn Berlijnse jaar, de BCB. Beter bekend als de Bar Convent Berlin. Iets wat zich het beste laat omschrijven als de grootste beurs voor iedereen uit de internationale barindustrie. Met veel stands van brands, bars en shakers de plek voor al je cocktaildromen. En uiteraard kun je met zoveel geweldige shakers and makers in de stad er van op aan dat er in veel van de bekende Berlijnse barren guest shifts zijn, speciale workshops plaats vinden en het hoogtepunt, de finale van de World Class 2018. Het winnen van World Class is denk ik voor elke bartender, mixologist of shaker het absoluut hoogst haalbare en zal je in geval van de hoofdprijs een leven lang garanderen op een plekje bij de hoogst haalbare barren. In 2015 won Neerlands trots, Tess Postumus deze prijs en we weten allemaal wel dat we om deze vrouw niet meer heen kunnen. Spannend dus! Ik ben dan ook all over Berlin om van bar naar wedstrijd naar beurs te rennen en ik kan niet wachten. Volg mijn avontuur vooral op Instagram.

Waar?: BCB vindt plaats bij Station Berlin & Kühlhaus Berlin, de World Class Finals bij E-Werk op Mauerstrasse 79
Wanneer?: BCB is 8 t/m 10 oktober, World Class Finale op 8 oktober

Rik

UFC 229

View this post on Instagram

Saturday. #UFC229

A post shared by ufc (@ufc) on

Als ik ergens hyped voor ben, dan is het wel UFC 229. Khabib Nurmagomedov versus Conor McGregor voor de Lightweight Belt. Ik heb m’n geld op Conor staan! Zal het een 5 ronden durende grapple clinic worden van Khabib? Of slaat Conor ‘m in een van de eerste twee ronden KO? Daarnaast is het ook de terugkeer van Tony Ferguson en twee van m’n favorieten, Ovince St. Preux en Derrick Lewis. Ik zit er klaar voor dit weekend.

Wanneer?: zaterdag 6 op zondagnacht 7 oktober, main event rond 06.00u in de ochtend

Anique

Beckers pop-up vegetaria

Rik had al de primeur: vegan snacks eten bij de Beckers pop-up vegetaria. Patatje oorlog en snacks zijn toch wel zaken die ik mis als ik probeer vegan door het leven te gaan, dus de trek in deze dier- en milieuvriendelijke nieuwe bitterballen, kroketten en frikadellen is bijzonder hoog. De laatste keer had ik een ‘echt’ broodje kroket (met Manon, nota bene). Dit weekend een verantwoorder alternatief.

You might also like

No Comments

Leave a Reply