Loading...

Amsterdam // Shop // Beckers Pop-up Vegetaria

Beckers Pop-up Vegetaria

Tot en met zondag 7 oktober kan iedereen de nieuwe 100% vegetarische snacks van Beckers proberen aan de pop-up Vegetaria aan de Nieuwezijdse Kolk. Alle vegetarische snacks voor ‘n euro, dat doet de FEBO ze niet na.

Vegetaria

Bij de Vegetaria kennen ze de kunst van de vegetarische snack. Dat is vooral dat de snack zoveel mogelijk op het origineel met vlees moeten lijken. De vegetariër heeft Beckers met deze snacks sowieso te pakken. Het gaat om die grote groep mensen die niet bewust vegetarisch is, maar wel eens een dag of twee niet voor vlees kiest. Met een vies woord flexitariër genoemd, of gewoon eigenlijk een mens met gezond duurzaam verstand. Binnenkort verschijnen deze snacks in de schappen van Jumbo en de Albert Heijn.

Beckers Pop-up Vegetaria

Oordeel

Vooraf was ik een beetje huiverig voor de vegetarische snacks. Ik ben iemand die niet altijd bewust voor vegetarisch kiest, maar meer iemand die het mooi meegenomen vindt als het op het bord ligt en goed smaakt.

Ik was dan ook blij verrast toen ik het broodje kroket voorgeschoteld kreeg. Beckers heeft het voor elkaar gekregen om met bepaalde eiwitten de draadjes in de ragout van de kroket na te bootsen. Eiwitten, vandaar dat de snacks heel moeilijk vegan te maken zijn. De snacks die uit de oven kwamen hadden ook een knapperige bite. Een kroket en een bitterbal goed vegetarisch maken, leek me niet al te moeilijk. Het moeilijkste leek mij toch wel… de frikandel.

Beckers Pop-up Vegetaria

Beckers Pop-up Vegetaria

Vegetarische frikandel

Die moeilijke frikandel, dat vertelden ook de mensen van Beckers. Dat was echt de lastigste om goed te krijgen. Ik vond dit toch wel het huzarenstukje van het menu. Ik ben echt geen groot fan van frikandellen, #teamkroket. Maar deze vegetarische frikandel vond ik lekkerder dan zijn originele tegenhanger. Goed gekruid en een semi-knapperig velletje, 5 sterren in mijn boek.

Beckers Pop-up Vegetaria

De pop-up Vegetaria is tot en met zondag 7 oktober te vinden in het centrum van Amsterdam:

You might also like

No Comments

Leave a Reply