Loading...

Things to buy // Belvedere Vodka X Laolu Senbanjo

Belvedere Vodka

Als je de drie leukste dingen op de wereld, namelijk kunst, drinks en het helpen van mensen, combineerd tot een project maakt kan dat enkel iets moois opleveren. Zo ook in dit geval. Zoals elk jaar bundelde vodka merk Belvedere zijn krachten met het goede doel van (RED) en maakten ze zo een limited edition fles waarvan de opbrengst naar (RED) gaat. Dit jaar was de eer aan de Nigeriaanse Laolu. Maar de man achter o.a. de body art in het iconische visual album ‘Lemonade’ van Beyoncé ziet de complete wereld als zijn schilderdoek. Hij gebruikt muren, designerstukken, live art events, kunstinstallaties en welk ander “medium” dan ook. Naast Beyoncé werkte Laolu met artiesten als Alicia Keys, Swiss Beatz, Seun Kuti, Tony Allen, Alek Wek en Danielle Brooks. Zijn kunstwerken prijkten op de cover van de Washington Post en stonden in The New York Times, The Guardian, Vogue, BBC, CNN, en NBC. En vanaf dit jaar op ‘s werelds eerste super-premium vodka. Niet zomaar een naam dus!

BELVEDERE VODKA X LAOLU SENBANJO

Dit keer krioelen de lijnen van Laolu over de limited edition Belvedere Vodka – de eerste keer dat het vodkamerk een kunstenaar met de full wrap sleeve technologie laat werken. De Nigeriaanse artiest vangt in zijn beroemde body art de ziel van zijn muze van dat moment. In dit geval Belvedere’s iconische fles en zijn ziel: de vodka.

‘Als kunstenaar deel ik mijn geest met de mensen om me heen, mijn directe omgeving en de wereld. Ik gebruik hierbij mijn ervaringen als mensenrechtenadvocaat en Nigeriaan. Ik ontwikkelde met mijn werken een idee dat ik ‘The Sacred Art of the Ori’ noem. Een concept gebaseerd op Yoruba mythologie, waarbij ik de connectie met mijn onderwerp vang op een canvas. Het design voor Belvedere kwam voort uit dat principe. Het weerspiegelt met vloeiende vormen en harde hoeken hoe Pools rogge en ongerept water diepte en smaak creëren. De details, die op UV-licht reageren, betrekken met hun gladde textuur een tweede zintuig bij het ontwerp.’

(RED)

De limited edition fles is een samenwerking met (RED). 50% van de winst gaat naar de strijd tegen HIV/AIDS in Afrika. Rodney Williams, president van Belvedere Vodka. ‘Als voormalige mensenrechtenadvocaat ligt de filosofie van Laolu geheel in lijn met onze inzet voor de gemeenschap en positieve initiatieven die de wereld veranderen. In dit geval (RED) en Global Fund.’ Deborah Dugan, CEO (RED): ‘HIV-medicatie redt levens voor 20 cent per dag. Elke dollar die Belvedere de afgelopen 8 jaar ophaalde heeft een impact die je niet mag onderschatten.’

BELVEDERE X LAOLU is voor €36,99 in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij de betere slijterijen.

You might also like

No Comments

Leave a Reply