Loading...

Things to buy // Lindeman’s Bin wijn

Lindeman's Bin wijn

Afgelopen weekend presenteerde Australische wijnmaker Lindeman’s haar Lindeman’s Bin wijnen met een ‘Urban Winery’ in hartje Amsterdam. Bring the sunshine! Alle Lindeman’s wijnen komen uit Hunter Valley,  Australië, op nog geen twee uur rijden van Sydney. De wijnmaker bestaat dit jaar 175 jaar, dus reden om dit te vieren met een wijnproeverij en workshop mindful drinking.

Lindeman's Bin wijn

Lindeman’s Bin wijn assortiment

In de wijnproeverij van de Urban Winery testte ik een deel van het Bin assortiment van Lindeman’s. Te beginnen met de Bin 85 Pinot Grigio: een knisperend frisse wijn met hints van groene appel en steenfruit. De Bin 65 Chardonnay is typisch die van een houtgelagerde Chardonnay: vol, met smaken van rijpe perzik, tropisch fruit en vanille. Persoonlijk is een wijn als deze niet mijn smaak, maar voor veel andere mensen juist wel. Aan rode wijnen proef ik de Bin 40 Merlo en Bin 50 Shiraz. De Merlot is lekker toegankelijk met smaken van rood fruit. Last but not least: de Shiraz, mijn favoriet uit deze serie. Braam, donkere pruim en een tikkeltje kruidigheid is wat ik proef.

Later proefde ik thuis ook nog de Bin 99 Pinot Noir, omdat Pinot Noir mijn go-to wijn is als ik zin heb in rood zonder erbij te eten. Uit die laatste fles blijkt wel hoe belangrijk je persoonlijke smaak is als het op wijn aankomt. Ik ben een van de weinige Nederlanders die drop echt niet lekker vindt, en in deze Pinot Noir zitten duidelijke hints van drop. Degene die samen met mij een glas dronk was er enorm fan van.

Lindeman's Bin wijn

Na de wijnproeverij is het tijd voor een workshop mindful drinking door de Meditation Popup. Het is immers best wel zonde als je een glas wijn drinkt zonder daar met oprechte aandacht van te genieten. Mediteren is me absoluut niet vreemd, maar met wijn erbij een leuke afwisseling. Een les die ik mee naar huis neem voor een volgende avond genieten van kwaliteitswijn.

Lindeman's

Alle Lindeman’s Bin wijnen zijn te koop bij Albert Heijn voor € 6,69, wat echt niet veel is voor een prima supermarktwijn, zeker niet als je de transportkosten vanuit Australië meerekent. Cheers!

You might also like

No Comments

Leave a Reply