Loading...

Amsterdam // Event // Amsterdam Wine week

Amsterdam Wine Week

Deze wijn aficionado heeft enorm veel zin in de Amsterdam Wine Week die volgende week begint. Ik ben as we speak bezig met de WSET2 wijnopleiding bij Wijnstudio, dus hoe gaaf is het als je een uit de hand gelopen hobby meteen in de praktijk kunt brengen? Tijdens de Amsterdam Wine Week zijn er meer dan 100 wijnevenementen door heel Amsterdam, met het Amsterdam Wine Festival op het Westergasterrein als afsluiter. Ik zet de fijnste Amsterdam Wine Week tips voor je op een rijtje. Als je ergens naartoe wilt, wees dan snel, want tickets kunnen snel uitverkocht zijn!

Amsterdam Wine Week tips

Raak voor een knaak bij Rayleigh & Ramsay

Voor € 2,50 krijg je drie zwarte wijnglazen voor je neus en doe je een blind tasting. Als je raad in welk glas wit, rosé en rood zit én een vraag over de wijn goed beantwoordt, doe je mee voor de hoofdprijs aan het einde van de week. Het zal geen verrassing zijn dat ik dit ga doen. Duim voor me, want ik heb gehoord dat dit echt niet zo makkelijk is als dat het klinkt.

Amsterdam Wine Festival MOER

Pop-up restaurant MOER

Nog beter dan alleen maar wijn is een uitstekende wijn-spijs combinatie. MOER is een van de pop-up restaurants die daarvoor gaat zorgen met een selectie van haar favoriete gerechten. Het eten is grotendeels vega(n) en 100% biologisch en smaakt nóg beter in combinatie met de bijpassende wijn die MOER erbij adviseert. Als je 4 gerechten bestelt, ontvang je een voucher voor een half dozijn oesters op het zondagmiddag Bubbels & Oesters event bij MOER.

‘De vergeten smaken van oude wijnen’ wijn-spijs diner bij Rotisserie Rijsel

Tijdens de Amsterdam Wine Week heb je de unieke kans om een wijn-spijs diner bij te wonen waarbij zowel wijnmakers als wijnhuizen je alles kunnen vertellen over wat er in je glas zit. Zo organiseren Rotisserie Rijsel en Wijnkoperij Okhuysen een diner in het teken van ‘de vergeten smaken van oude wijnen’. Een buitenkans, want oude tot zéér oude wijnen drink je niet dagelijks en sommige wijnen die tijdens deze avond geschonken worden, proef je daarna misschien nooit meer.

Wijn-spijs surprise dinner Amsterdam

Deze kon ik niet laten schieten: op donderdag 27 september ga ik te voet op wijn-spijs reis door Amsterdam Oost. Het eerste restaurant wordt pas op de dag gedeeld, daarna volgen twee andere locaties voor het hoofd- en nagerecht. Hoe dan ook belooft dit één grote ontdekkingsreis te worden langs de fijnste restaurants in Oost, met heerlijk eten en bijpassende wijnen.

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival

Als afsluiter van de Amsterdam Wine Week is er vrijdag 28 tot en met zondag 30 september het Amsterdam Wine Festival, waar de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond worden gevierd. Frankrijk is het wijnland dat we allemaal kennen, maar probeer vooral ook eens wijnen uit Georgië, Libanon en Duitsland. In totaal kun je meer dan 300 wijnen proeven, heerlijk eten, en zijn er ook verschillende workshops en masterclasses voor iedereen, ook de niet-wijnkenner.

Tickets voor alle wijnevenementen koop je via de website van Amsterdam Wine Week. Cheers!

You might also like

No Comments

Leave a Reply