Loading...

Biddinghuizen (Walibi) // Event // Rollercoaster Run

logo-RollercoasterRun

Dat mijn leven een dikke vette achtbaan is, dát wisten jullie vast al. Na een jaar letterlijk doodziek te zijn geweest heb ik in 2017 het roer om gegooid. Niet meer zorgen maken over de kleine dingen, het leven met beide handen aanpakken en er alles uit proberen te halen wat er in zit. Veel reizen, veel genieten, veel mooie, lieve, geweldige nieuwe mensen ontmoeten en heel trots zijn op de vrienden die ik had en er altijd voor me waren. Dat ik iets terug wilde doen, dat was ook zo een ding. Maar ja, hoe in godsnaam doe je iets terug als je kanker hebt gehad? Ik kan niet echt bepaald één iemand bedanken voor het feit “dat ik er nog ben”. Maar toch vond ik een manier; Fight cancer.

Fight cancer

Deze stichting zet zich in voor jong volwassenen met die klote ziekte. Een groep die, zo ik zelf ondervond, net even te vaak tussen wal en schip beland. Fight cancer ondersteunt jonge onderzoekers in hun zoektocht naar genezing van kanker en doneert aan diverse projecten. En dat allemaal op een hele toffe, vooral niet zielige of saaie manier. Love life, fight cancer is dan ook net voor niets het motto.

Love life diner

Zo organiseerde ik al eens het Love Life diner. Het idee is simpel, je organiseert ongetwijfeld wel eens een etentje bij je thuis. En in plaats van een suffe bos bloemen of een slechte fles wijn vraag je een eenmalige donatie voor Fight cancer. Want laten we eerlijk zijn, eten = leven. 😉 Dat dit diner een groot succes was staat buiten kijf. Dat smaakte naar meer! Meer geld ophalen, meer plannen bedenken, alles! Dus toen Fight cancer mij naar aanleiding van het event vroeg om mee te brainstormen over andere events was een samenwerking geboren.

Brainstorm

Doe jij Xpress: platform 13 ook altijd in de ochtend? #90km/u #HARDGAAN

A post shared by Walibi Holland (@walibihollandofficial) on

Afgelopen jaar was ik op een donderdag op het hoofdkantoor van Fight. De vraag was simpel, het antwoord was even puzzelen. Hoe gaan we de samenwerking met Walibi een boost geven, onder de aandacht brengen en daarmee geld op halen voor Fight cancer? Kleine sessie later was mijn idee geboren: we doen een 5KM run dóór het park waarin je als onderdeel van de run ook nog eens in een of meerdere attracties moet. Goed idee, maar was dit uitvoerbaar…

De Rollercoaster Run

JA! Na flink wat puzzelen, plannen voorleggen aan de directie van Walibi, logistieke plannen maken en alles nog meer is er een GO! En dus is er een nieuw project (lees: kindje) van mij geboren!!!

Op zaterdag 30 juni (niet geheel toevallig het weekend van mijn verjaardag) zullen 500 deelnemers, gesponsord en al, een 5KM parcours afleggen door Walibi. En de naam? De Rollercoaster Run. Tijdens deze loop zul je, om de 5KM vol te maken, in twee van de engste achtbanen ooit moeten. Het is de bedoeling dat je je helemaal kapot laat sponsoren, want al het geld zal gaan naar heel erg belangrijk en goed werk: onderzoek naar kanker!!

En hoe trots ik ben? Ik kan het je echt oprecht niet uitleggen. Wat ik vooral hoop is dat jullie je massaal gaan inschrijven. Geen conditie? No problem! Het is GEEN wedstrijd, de tijd wordt niet gemeten. Dus wandel, hinkel, huppel of ren, alleen, met je familie of met een vriendenteam, het maakt me allemaal geen klap uit! Maar maak er vooral een extreem mooie 5KM van en haal daarmee dan weer bakken met geld op voor Fight cancer. Win – win lijkt me zo 🙂

NB: mocht je niet mee willen of kunnen lopen, mij sponsoren mag ALTIJD!!! Elke euro, elk bedrag, alles is welkom! Gewoon even hier klikken.

HARTJES!

You might also like

1 Comment

  • Arlette Ferber 8 maanden ago Reply

    Hi, wat een leuk initiatief. Helaas doe ik niet mee, maar waar kan ik mijn sponsorgeld heen sturen?
    Arlette

Leave a Reply