Loading...

Rotterdam // Exhibition // Haute Photographie 2018 – Review

Afgelopen zaterdag was een prachtig dagje fotografie. Ik ben eerst zelf door Rotterdam gelopen om te fotograferen om vervolgens inspiratie op te doen bij de fototentoonstelling Haute Photographie. Na de preview op wezijnhier.nu is het nu tijd voor de review! De tentoonstelling was in LP2 gelegen naast het Nederlands Fotomuseum. Mocht je nog nooit in het Nederlands Fotomuseum geweest zijn? Gaan, het is een aanrader!

Haute Photographie

Maar nu verder over Haute Photographie. Iedere fotograaf liet daar een serie van zijn of haar werk zien. De ruimte was mooi ingedeeld met een centrale doorloop. Vanuit die doorloop kon je op avontuur in de vele zijgangetjes en kleine uitsparingen waar het werk tentoongesteld hing. Aan het begin stond een café opgebouwd voor de hapjes en drankjes.

Bastiaan Woudt – Mukono

Daar maakte je ook meteen kennis met het werk van Bastiaan Woudt, Mukono. Voor Marie-Stella-Maris Foundation is hij naar het dorpje Mukono afgereisd in Uganda. Daar heeft hij portretten, landschappen en andere surrealistische impressies geschoten.

Bastiaan Woudt - Mukono

Bastiaan Woudt – Mukono

Even verderop in de ‘etalage’ hing het hoofdbeeld van de tentoonstelling, ook uit de Mukono-serie. Gebroederlijk naast andere portretten van hem.

Bastiaan Woudt

Bastiaan Woudt

Casper Faassen

Casper Faassen weet heel mooi schilderwerk te combineren met fotografie. In zijn portrettenserie zie je het portret achter het schilderwerk hangen. Dat geeft het gevoel dat je de foto vanachter een gebroken melkglas-achtig raam staat te bekijken. Bekijk de rest van de portrettenserie op zijn website.

Casper Faassen

Casper Faassen

Renato D’Agostin

In een klein nistje hing het werk van Renato D’Agostin, prachtige analoge fotografie met een korrel. Zoals het hoort. Dit is het soort fotografie dat ik zelf ook ambieer, dus daar heb ik echt een geruime tijd met m’n neus bovenop gestaan.

Renato D’Agostin

Yoshinori Mizutani

Voor het betere minimalistische lijnenwerk met vogels moet je bij Yoshinori Mizutani zijn. Hij weet hele fijne monochrome composities te maken van vogels die op (stroom)lijnen zitten. De volledige serie moet je ook zeker zien op zijn website.

Yoshinori Mizutani

Yoshinori Mizutani

Yoshinori Mizutani

Consistentie

Dat consistentie goed werkt in composities is te zien in de volgende werken van diverse fotografen. Michael Wolf heeft een serie genaamd ‘Architecture of Densitiy‘ waarin je Hong Kong ziet in al haar architectonische glorie.

Michael Wolf

Michael Wolf

Bart Lunenburg maakt zijn eigen architectuur door maquettes te fotograferen.

Bart Lunenburg

Antoine D’Agata gebruikt herhaling zijn werk om zo van relatief recht-toe-recht-aan foto’s bijzondere collages te maken. De foto die je hieronder links ziet is een collage van een naakte vrouwen in diverse poses. Kleine anekdote van het moment dat een kind deze collage zag:

– Kijk, dat is een mevrouw!

– Oh, dat is een blote mevrouw.

– (…)

– Wel hele mooie kleurtjes.

Antoine D'Agata - Paradigms (uitvergroting)

Antoine D’Agata – Paradigms (uitvergroting)

Antoine D’Agata

Antoine D'Agata

Antoine D’Agata

Tribe Photo Magazine

Vlak voordat ik Haute Photographie zou verlaten werd ik aangesproken door een dame van Tribe Photo Magazine, het eerste Arabische tijdschrift voor fotografie. Op de voorkant van het tijdschrift staat een portret van een Marokkaanse man. Dit portret is geschoten door de Frans-Marokkaanse Leila Alaoui, een jonge fotografe die vlak nadat ze deze serie schoot omkwam bij een terroristische aanslag in Burkina Faso. De gehele serie is te bekijken in de digitale versie van het tijdschrift die je hier in kunt zien.

Tribe Magazine - Issue 02/2016

Tribe Magazine – Issue 02/2016

Al met al is deze tentoonstelling echt een aanrader, op naar de derde editie! Het is divers en toegankelijk opgezet. Daarom moet je ook niet gek opkijken als je meerdere fotografen tegenkomt die graag over hun werk vertellen. Volg Haute Photograhie op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van toekomstige tentoonstellingen.

 

(alle foto’s zijn door Rik Groenland gemaakt op de beurs)

You might also like

1 Comment

Leave a Reply