Loading...

Rotterdam // Exhibition // Haute Photographie 2018

Haute-Photographie-header

Binnenkort ben ik te vinden bij het neusje van de zalm voor de fotografie in Nederland. Van 8 tot en met 11 februari is de tweede officiële editie van Haute Photographie in Rotterdam. Bijna 70 artiesten van 12 internationale galerieën die meer dan 300 werken tonen in een unieke groepstentoonstelling. Ze geven ruimte aan de gevestigde namen, de net gearriveerden en ook aan de meest intrigerende fotografietalenten.

Mijn persoonlijke favorieten op Haute Photographie

Ik zocht de fotografen voor je uit waar ik persoonlijk naar uitkijk.

Bastiaan Woudt is een van de jongere generatie fotografen die wordt gerepresenteerd door Kahmann Gallery. Als je zijn foto’s bekijkt dan zie je duidelijk zijn handtekening: monochroom, abstract en detaillistisch.

Hi, this is @renatodagostin again, taking over the Haute Photographie Instagram this week. This is another print that will be presented by @mc2gallery at Haute Photographie. It is part of the 7439 project, when I travelled across United States for 7.439 miles from New York to California on my 1983 BMW motorcycle. It was shot in White Sands, New Mexico, one of the most beautiful locations I encountered during the trip, with its subtle lines of white sands in the dunes. I waited until these two men entered the frame, bringing scale into the photograph. #haute2018 #hautephotographie #renatodagostin #mc2gallery #whitesands #newmexico #unitedstates #7439 #coast⚡️coast #silvergelatin #darkroom #photobooks

A post shared by Haute Photographie (@hautephotographie) on

De Italiaanse Renato D’Agostin is een van de fotografen die ik sinds kort ben gaan volgen. Zijn oog voor minimalistische composities en abstracties vind ik echt inspirerend. Hij zal op Haute Photographie voor het eerst zijn werk vertonen in Nederland.

Opening: Thursday 25 January 2018, 6:00 – 8:00 p.m. In 2015 portrait photographer Robin de Puy (1986) travels across America on a motorcycle. During this trip, an intimate portrait emerges in text and image of both herself as of the persons portrayed. In Ely, Nevada she found Randy. He rode past – fast – but in the split second she saw him she knew: De Puy had to know who this boy was. She took his portrait, left the town a few days later, and that was it – at least, that’s what it seemed at the time. Back in Amsterdam Randy popped into her mind from time to time – it was impossible to know this boy and leave it at that single image. She looked him up again at the end of 2016, and then again in February 2017, and once more in May 2017. She turns him inside out, looks at him, stares at him and he lets her. In the Bonnefantenmuseum, Robin de Puy is presenting this portrait of Randy in the form of an installation that comprises photos and film. #maartenvanrossem #robindepuy #bonnefantenmuseum #randy #boek #hannibalpublishing

A post shared by Robin De Puy (@robin_de_puy) on

De afgelopen week was Robin de Puy nog te zien in De Wereld Draait Door. Daar vertelde ze over haar avontuur in Amerika, waar ze Randy tegenkwam. Er was een onbeschrijfelijke connectie waarin zij het gevoel had dat ze hem moest portretteren. Deze portretten zijn uitgebracht in haar tweede boek ‘Randy’.

Vintage fotografie op Haute Photographie

In de Vintage Show worden vintage foto’s getoond uit de collecties van de deelnemende galeries. Hier worden sleutelfiguren uit de fotografiegeschiedenis samengebracht, waaronder René Burri, Gerard Fieret, Christer Strömholm en persoonlijk favoriet Daido Moriyama.

Haute Talent

Op deze tweede editie van Haute Photographie wordt het Haute Talent programma gelanceerd. Haute Talent geeft veelbelovende kunstenaars een platform om hun werk te tonen te midden van gerenommeerde kunstenaars en galeries. In 2018 ondersteunt het programma zes fotografen die onlangs zijn afgestudeerd van Nederlandse kunstacademies. De geselecteerde kunstenaars voor de lichting 2018 van het Haute Talent programma zijn: Paul Cupido (1972), Bart Lunenburg (1995), Kevin Osepa (1994), Peronne Pere (1995), Alexander Sporre (1988) en Tamara Stoffers (1996). De zes kunstenaars zijn gekozen door de co-curators van het programma, Roy Kahmann en Willemijn van der Zwaan. Zij zullen een selectie van hun werk laten zien op de tentoonstelling.

Update 13-02-2018: De review van Haute Photographie is nu te lezen!

You might also like

1 Comment

Leave a Reply